FOSS ANALYTICAL A/S

Foss Analytical A/S kompanija je lider na globalnom svetskom tržištu u snabdevanju instrumentima za analiziranje sirovog mleka za svrhu plaćanja pri otkupu, unapređenja mlečnog stada, kontrole kvaliteta sirovine, poluproizvoda i gotovih proizvoda u industriji mleka!

Naša kompanija je ovlašćeni distributer kompanije Foss Analytical A/S za proizvodni program iz oblasti analiziranja kvaliteta sirovog mleka, poluproizvoda od mleka i gotovih mlečnih proizvoda. Nudimo:

  • INSTRUMENTE ZA MLEKARE I LABORATORIJE ZA TESTIRANJE SIROVOG MLEKA, POLUPROIZVODA I GOTOVIH PROIZVODA OD MLEKA
  • INSTRUMENTE ZA LABORATORIJE ZA KONTROLU KVALITETA SIROVOG MLEKA I UNAPREĐENJE MLEČNOG STADA (SELEKCIJA)
  • FOSS TEHNIČKU PODRŠKU

INSTRUMENTI ZA MLEKARE I LABORATORIJE ZA TESTIRANJE SIROVOG MLEKA, POLUPROIZVODA I GOTOVIH PROIZVODA OD MLEKA:

KONZUMNO MLEKO

 

Dolazno mleko – Standardizujte sadržaj masti i proteina za konzistentne proizvode i maksimalan profit. Na licu mesta proverite higijenski kvalitet radi optimalnog roka trajanja.

Iskoristite moć naših instrumenata MilkoScan™FT3, MilkoScan™ Mars ili MilkoScan™ 7 za analizu mleka na hemijske parametre sa izuzetnom doslednošću rezultata.

Saznajte ukupan broj bakterija i somatskih ćelija iz jednog uzorka sirovog mleka na našem BacSomatic™ rešenju ili pojedinačno, na instrumentima Fossomatic™ ili BactoScan™.

Ukoliko imate veći broj uzoraka, iskoristite naše rešenje CombiFoss™ 7.

Finalni proizvod – Proverite svoje gotove proizvode pre same isporuke i osigurajte kontrolu alergena kada proizvodite i biljne i mlečne proizvode u istoj fabrici korišćenjem našeg MilkoScan™ FT3.

JOGURT

Dolazno mleko – Standardizujte sadržaj masti i proteina za konzistentne proizvode i maksimalan profit. Na licu mesta proverite higijenski kvalitet radi optimalnog roka trajanja na našim instrumentima MilkoScan™FT3, MilkoScan™Mars ili  MilkoScan™ 7 za analizu mleka na hemijske parametre sa izuzetnom doslednošću rezultata.

Saznajte ukupan broj bakterija i somatskih ćelija iz jednog uzorka sirovog mleka na našem BacSomatic™ rešenju ili pojedinačno, na instrumentima Fossomatic™ ili BactoScan™.

Ukoliko imate veći broj uzoraka, iskoristite naše rešenje CombiFoss™ 7.

U preradi jogurta – Kontrolišite efikasnost separatora kontinuiranom analizom u liniji sa našim ProFoss™2 kako biste postigli maksimalnu optimizaciju ukupnog sadržaja u gotovom proizvodu.

Gotov proizvod – Analiza u kritičnoj završnoj fazi proizvodnje pomaže vam da ograničite obaveze i potencijalno štetno povlačenje proizvoda. Umesto toga, možete uživati u miru koji dolazi od saznanja da vaši proizvodi ispunjavaju specifikacije analiziranjem gotovog proizvoda na instrumentu MilkoScan™ FT3.

SIR

Podaci brzih testova su od vitalnog značaja za kontrolu karakteristika kvaliteta ulaznog mleka i različitih koraka obrade uključenih u različite vrste prerade sira. Za tvrdi sir – sečenje, mešanje i posebno presovanje imaju veliki uticaj na kvalitet, dok je za proizvodnju svežeg i krem sira ili kvarka, kontrola efikasnosti separatora od suštinskog značaja za postizanje ciljeva kvaliteta na mestu, uz obezbeđivanje profita i prinosa.

Mleko na ulazu – Kako biste imali konzistentne proizvode i maksimalan profit, potrebno je da standardizujete sadržaj masti i proteina.

Proverite na licu mesta higijenski kvalitet dolaznog mleka sa našim instrumentima MilkoScan™ FT3, MilkoScan™ Mars ili MilkoScan™ 7/ CombiFoss™ 7.

Proizvodni proces – Kontrolišite proteine u procesu i vlagu u koraku sušenja sa našim ProFoss™ 2 instrumentom. 

Gotov proizvod – Analiza u kritičnoj završnoj fazi proizvodnje pomaže vam da ograničite obaveze i potencijalno štetno povlačenje proizvoda. Umesto toga, možete uživati u miru koji dolazi od saznanja da vaši proizvodi ispunjavaju specifikacije, zahvaljujući našem instrumentu FoodScan™ 2.

SLADOLED

Ulazne sirovine – kako biste osigurali optimalan ukus, sigurnost i rok trajanja vaših finalnih proizvoda potrebno je kontrolisati ulazne sirovine.

Proverite higijenske i kompozicionalne vrednosti, kao i namerno ili nenamerno falsifikovanje mleka na našem MilkoScan™ FT3.

Standardizacija mešavine sladoleda – Standardizujte svoju mešavinu sladoleda da biste dobili pravi balans masti, suve materije i šećera. Optimalno iskoristite sirovine i obezbedite dosledan kvalitet proizvoda za maksimalan profit.

Za kontrolu kvaliteta prahova i mikseva, NIRS™ DS3 analizator sladoleda je praktičan alat koji je idealan za rutinsku kontrolu proizvodnje i praćenje kvaliteta finalnog proizvoda.

Gotov proizvod – Proverite svoje gotove proizvode pre isporuke na instrumentu MilkoScan™ FT3 . Obezbedite konstantno visok kvalitet da biste zaštitili svoj brend.

MASLAC

Proizvodnja maslaca zahteva izuzetno dosledne procese kako bi se najbolje moguće upotrebili resursi, ali i kako bi se obezbedio standard kvaliteta, zbog čega je vrlo važno posedovati analitičke podatke u svakom trenutku. Potrebno je podesiti ključne parametre kao što su masnoća i vlaga, što zbog kvaliteta, što zbog ekonomičnosti proizvodnje. Brzo testiranje omogućava kontrolu celog procesa proizvodnje, od ulazne sirovine do gotovog proizvoda. Naša rešenja za upotrebu u laboratorijama, kontrolnoj sobi ili potpuno integrisana u proizvodnu liniju čine ove zahteve jednostavnijim, pri čemu omogućavaju proizvođaču veći profit i prinos.

Mleko na ulazu – da biste imali bezbedne proizvode, duži rok trajanja, bolji ukus, zaštitu svog brenda, potrebno je imati obezbeđen kvalitet mleka na ulazu.

Iskoristite moć naših instrumenata  MilkoScan™ FT3, MilkoScan™ Mars ili MilkoScan™ 7/ CombiFoss™ 7 za analizu mleka sa izuzetnom doslednošću rezultata.

Nakon bućkanja maslaca – Kako biste imali optimalnu kontrolu nad proizvodnjom maslaca potrebno je da sadržaj proizvoda bude najbliže moguće specifikacijama masnoće i vlage, čime smanjujete varijacije u procesu proizvodnje.

Naš instrument ProFoss™ 2  je vrhunsko rešenje za efikasnu standardizaciju maslaca sa merenjima u realnom vremenu.

Kontrola gotovog proizvoda – Kontrola kvaliteta proizvoda osigurava da su proizvodi u skladu sa specifikacijama i u skladu sa Codex Alimentarius.

Zaštitite svoj brend i istovremeno štedite vreme/rad uz brzu i bezbednu analizu pomoću našeg instrumenta FoodScan™ 2.

MLEKO U PRAHU

Sa mogućnošću finog podešavanja procesa dobijate strogu kontrolu prerade mleka u prahu čime je otpad smanjen na minimum, a kvalitet povećan na maksimum. Proteini se, na primer, mogu pažljivo kontrolisati u preradi praha sa laktozom ili permeatom iz procesa ultrafiltracije i standardizacijom mleka koje dolazi na početku procesa proizvodnje. Takođe, sadržaj vlage u prahu se može pažljivo pratiti tokom procesa sušenja, a radi kvaliteta i najracionalnijeg korišćenja resursno intenzivnih procesa.

Dolazno mleko – Standardizujte sadržaj masti i proteina za konzistentne proizvode i maksimalan profit. Na licu mesta proverite higijenski kvalitet radi optimalnog roka trajanja i proverite da li je došlo do slučajnog ili namernog zagađenja mleka.

Iskoristite moć naših instrumenata  MilkoScan™ FT3, MilkoScan™ Mars ili MilkoScan™ 7 za analizu mleka na hemijske parametre sa izuzetnom doslednošću rezultata.

Saznajte ukupan broj bakterija i somatskih ćelija iz jednog uzorka sirovog mleka na našem BacSomatic™ rešenju ili pojedinačno, na instrumentima Fossomatic™ ili BactoScan™.

Ukoliko imate veći broj uzoraka, iskoristite naše rešenje CombiFoss™ 7.

U procesu – Kontrolišite proteine u procesu i vlagu u koraku sušenja sa ProFoss™ 2

Gotov proizvod – Analiza u kritičnoj završnoj fazi proizvodnje pomaže vam da ograničite obaveze i potencijalno štetno povlačenje proizvoda. Umesto toga, možete uživati u miru koji dolazi od saznanja da vaši proizvodi ispunjavaju specifikacije kontrolom proizvoda na NIRS™ DS3.

PROIZVODI NA BILJNOJ BAZI

Segment proizvoda na biljnoj bazi je u brzom razvoju.

U suštini, uspeh u vašoj biljnoj proizvodnji svodi se na mogućnost da dosledno isporučujete visokokvalitetan proizvod koji ispunjava očekivanja vaših potrošača. Potrošači žele proizvode koji imaju visok kvalitet i zdravstvene prednosti, i imaju sve veći broj opcija za izbor. Stoga je ključno da svaki put budete u mogućnosti da isporučite proizvode konstantno visokog kvaliteta sa istim ukusom, izgledom i viskoznošću. Morate se brzo prilagođavati novim razvojima i prilikama na tržištu da biste ostali korak ispred konkurencije.

Optimalna upotreba sirovina je jedan od ključnih pokretača za obezbeđivanje prinosa i profita za bilo koju operaciju prerade hrane.

Standardizacija je ključ za održavanje vaše proizvodnje na ciljnom nivou svaki put, osiguravajući da proizvodi ispunjavaju preciznu ravnotežu sastojaka kao što su masti, proteini, ukupna suva materija i vlažnost. Ovo vam omogućava da maksimalno iskoristite svoje sirovine i obezbedite konzistentan ukus, teksturu i kvalitet vaših finalnih proizvoda.

Iskoristite moć našeg instrumenta  MilkoScan™ FT3 za analizu sa izuzetnom doslednošću rezultata.

 

INSTRUMENTI ZA LABORATORIJE ZA KONTROLU KVALITETA SIROVOG MLEKA I UNAPREĐENJE MLEČNOG STADA (SELEKCIJA):

Od pojave brzih metoda testiranja, pre više od 60 godina, napravljeni su veliki koraci u poboljšanju produktivnosti kravljeg mleka. Međutim, čekaju se dalji dobici kroz poboljšanja u:

  • Upravljanju bolestima
  • Strategiji ishrane
  • Produktivnosti

Kao odgovor, laboratorije za ispitivanje mleka i organizacije za unapređenje mlečnog stada treba da pruže relevantan, blagovremen i efikasan analitički uvid farmerima, savetnicima i veterinarima, na primer, kako bi prilagodili strategije ishrane. I, kako farme i mlečna stada postaju sve veća, centri za testiranje mleka moraju efikasnije da rukuju sa više uzoraka i da isporučuju više podataka, dok operativne troškove drže pod kontrolom.

Multiparametarska analiza sirovog mleka pruža sofisticirani uvid koji omogućava farmerima da ostvare puni potencijal svog mlečnog stada. Na primer, testovi za parametre kao što su urea, diferencijalni broj somatskih ćelija, profil masnih kiselina i mnogi drugi pomažu farmerima da unaprede ekonomiju farme tako što maksimiziraju proizvodnju mleka visokog kvaliteta uz minimalne troškove.

Iskoristite moć naših instrumenata  MilkoScan™ 7 i  Fossomatic™ u integrisanom instrumentu CombiFoss™ 7 za analizu sirovog mleka na hemijske parametre i ukupan broj somatiskih ćelija sa izuzetnom doslednošću rezultata.

Pored ukupnog broja somatskih ćelija, razvoj testa ukupnog broja diferencijalnih somatskih ćelija dodaje novu dimenziju modernom testiranju mleka.

Diferencijalni broj somatskih ćelija daje detaljniju sliku stvarnog inflamatornog statusa mlečne žlezde. Laboratorije za testiranje mleka mogu da ga koriste da pomognu farmerima mleka da efikasnije upravljaju mastitisom i da spreče najgore posledice bolesti.

Iskoristite moć CombiFoss™ 7 DC za analizu sirovog mleka na hemijske parametre i ukupan broj diferencijalnih somatiskih ćelija sa izuzetnom doslednošću rezultata kao integrisanog dela uobičajenih procedura testiranja radi unapređenja mlečnog stada.

Saznajte ukupan broj bakterija i somatskih ćelija iz jednog uzorka sirovog mleka na našem BacSomatic™ rešenju.

FOSS TEHNIČKA PODRŠKA:

Naš ovlašćeni servis za instrumente kompanije FOSS je naša sestrinska kompanija ELING DOO BEOGRAD, od 1996. godine pa do danas.
Višedecenijskim iskustvom, velikim poznavanjem kompletnog programa, izuzetnom profesionalnošću, posvećenošću i izlaženjem u susret klijentima, ELING nam pomaže da naši instrumenti budu instalirani i pušteni u rad u najkraćem mogućem roku, da operateri dobiju najkvalitetniju moguću obuku za rad na instrumentima, da instrumenti savršeno funkcionišu tokom i nakon isteka garantnog roka. Sama činjenica da na tržištu postoje instrumenti koji su instalirani pre više od 25 godina, a i dalje su u funkciji, govori ne samo o kvalitetu samih instrumenata već i o našem servisu.

PROIZVODNI PROGRAM:

Scroll to Top